1955-ben születtem Szolnokon. Általános és a középiskolai tanulmányaimat az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájában végeztem. A gimnáziumi érettségi után előfelvételisként teljesítettem katonai szolgálatot Kalocsán. 1979-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem kereskedelmi karán diplomáztam, 1985-ben vállalati piacszervező szakon szakközgazdász, majd 1988-ban doktori címet szereztem.

Friss diplomásként „próbamunkahelyek” után a budapesti HERMES ÁFÉSZ kereskedelmi-vendéglátó részlegénél helyezkedtem el, majd öt évvel később a Szövetkezetek Országos Szövetségéhez, a SZÖVOSZ-hoz igazoltam át. Több mint húsz évet dolgoztam itt, amikor – 2005 őszén – Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke felkért, hogy vállaljam el a VOSZ főtitkári posztját. E tisztség betöltésére háromszor kaptam felhatalmazást a szövetség tagságától.

2018. szeptemberében saját kezdeményezésemre, közös megegyezéssel váltam meg munkáltatómtól, 2019. május 8. óta teljes jogú öregségi nyugdíjas vagyok. 2019. őszétől a Demokratikus Koalíció gazdasági szakértőjeként dolgozom. A 2022. április 3-i parlamenti választáson az országos listáról képviselői mandátumot nyertem.