1984-ben születtem Budapesten. Szüleim családi vállalkozásban dolgoznak. Egy húgom és egy öcsém van. Nagyon szerencsésnek tartom a gyermekkorom, a város szélén laktunk az erdő közelében. Barátaimmal sokat jártuk a határt. Gyermekkoromat leginkább a Pál utcai fiúk fordulatos, színes világához tudnám hasonlítani. Számtalan gyerekkel, szalmabála várral, grunddal és gyermeki csatározásokkal.

Általános és középiskolát is Bicskén végeztem. A bicskei Vajda János gimnázium és postaforgalmi szakközépiskolában érettségiztem.

Középiskola után felvettek a Szegedi Tudományegyetem Szociológia szakára, ám családi okok miatt nem tudtam elkezdeni.

2009-ben elkezdtem a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakát. Második évet halasztottam egy gerinctörés miatt, amiből több mint fél év alatt tudtam csak felépülni. 2013-ban végeztem el.

Gyakorlati időmet a Bicskei Televíziónál töltöttem, majd utána egy évig ott is dolgoztam, mint mindenes (vágó, operatőr, szerkesztő). Az államvizsgát 2020. júniusában tettem le. Diplomamunkámban a Bicskei televízión keresztül a kis városi televíziókat mutattam be.

2018. óta egy kisebb cégnél HR és PR szakirányban dolgozom.

2018-ban csatlakoztam a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi ezred bicskei járási tartalékos századához, ahol főtörzsőrmesteri rendfokozatban szolgáltam egészen politikai pályafutása kezdetéig.

2019. nyarán csatlakoztam a Demokratikus Koalíció Fejér megye 3-as számú választókerület szervezetéhez.

A 2019-es őszi önkormányzati választásokon az ellenzéki összefogásból egyedüliként nekem sikerült választókörzetet nyerni, igy önkormányzati képviselő lettem Bicskén.

2020-ban a DK Fejér megye 3-as szervezetének elnökségi tagja lettem, majd a DK Fejér megyei etikai bizottságába is beválasztottak.

A járvány első hullámában Dobrev Klára látogatott el Bicskére és több mint 2000 maszkot osztottunk szét  a bicskei egészségügyi intézetek között. Azóta is rendszeresen hol maszkokat, hol steril védőruhákat tudunk szétosztani a helyi egészségügyi szervezeteknek.

Feleségemmel 2016-ban ismerkedtem meg, 2019. nyarán házasodtunk össze.

Három fiú gyermekünk van. Balázs Kende született 2018. szeptemberében, Balázs Zalán 2019. novemberében érkezett meg, és a legfiatalabb családtag, Balázs Botond 2021 februárjában. csatlakozott kis családunkhoz. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy munkám nagy részét otthonról tudom végezni, így sok időt töltök családommal, és próbálok minél több terhet levenni életem párja válláról, kisebb nagyobb sikerrel.