Gyurcsány Ferenc: A kormány vonja felelősségre Sára Botondot a csepeli ártéren lévő illegális szeméttelep miatt!

2024.09.22.

Gondatlansággal vádolja a Demokratikus Koalíció Sára Botondot, a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjét, akinek felelőtlensége miatt súlyos egészségügyi és környezetvédelmi kockázat fenyegeti a Csepel-szigetet – mondta vasárnapi, helyszíni videójában Gyurcsány Ferenc. 

 

A DK elnöke elmondta, Kocsis-Cake Olivio, a párt környezetvédelmi szakpolitikusa és Paál Géza, csepeli választókerületi elnök a közelmúltban arra hívta fel a hatóságok, köztük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság figyelmét, hogy a Csepel-sziget nyugati oldalán létesült illegális hulladéklerakóban található mintegy 1500 köbméternyi szemetet a Duna árvize lakott területekre is sodorhatja.


Ennek ellenére a hulladékot nem szállították el, ami Gyurcsány Ferenc szerint nagyjából 40 millió forintba kerülne. A pártelnök szerint az a kormány, amely „éppen most 4 és fél milliárdot ad hittanoktatásra, annak nincs 40 millió forintja, hogy megvédje a csepelieket”.


„Vízben áll 1500 köbméter mocsok. Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy tudjuk, hogy mi ennek a vége. A víz bemossa a mocskot a Csepel-sziget földjébe, bemossa oda, ahonnan mi meg előbb-utóbb az ivóvizünket fogjuk venni” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Hozzátette, a DK azt követeli, hogy az Orbán-kormány állapítsa meg Sára Botond és a kormányhivatal felelősségét, vonja őket felelősségre, továbbá tegyen meg haladéktalanul mindent „ennek a mocsoknak az elszállítására, az érintett földterület megtisztítására”.

 

DK Sajtóiroda