Újabb TAO-mutyi gyanúja miatt tett feljelentést a DK Szigetszentmiklóson

2024.06.06.

Újabb TAO-mutyi gyanúja miatt tett feljelentést Szigetszentmiklóson a Demokratikus Koalíció



A Fideszhez több szálon kötődő Nagy János polgármester felelősségét veti fel az a korrupciógyanús ügy, amelyet Jószai Attila, a DK szigetszentmiklósi önkormányzati képviselője tárt fel. A politikus információi szerint egy helyi sportegyesületet, a BKGDSE-t működtető cég által, az önkormányzat megbízásából végzett felújítás során számos elem nem került beépítésre a Városi Sportcsarnokba, amelyeket szerződésben vállalt a cég.


A BKGDSE Sport Kft. például burkolatcserét vállalt, de sem a korábbi ragasztóanyag felszedésére, sem aljzatkiegyenlítésre nem került sor. Ráadásul 20 millió forinttal olcsóbb árajánlatot is lehetett kapni az alkalmazott parkettára. Emellett az iroda padlózatát sem cserélték ki, sem pedig az elektromos rendszert, a válaszfalakat pedig silány anyagból készítették el. Az irodát azóta sem használja senki. A dokumentumok szerint gond lehet a beruházásra kapott TAO-pénzek elszámolásával is, mivel 2024. június 30-i dátummal kívántak elszámolást benyújtani, de Nagy János csak július 6-ra terjesztette elő a megállapodást, és a munkálatokat csupán tavaly szeptemberben fejezték be. Az ügyben a DK-s képviselő büntetőfeljelentést tett.

Vasárnap véget kell vetnünk a Fidesszel szövetkező Nagy János uralmának Szigetszentmiklóson, és erre csak Kocsis Éva, az ellenzék közös polgármesterjelöltje képes!

DK Sajtóiroda