Ne legyen gyáva a Fidesz, és vegyen részt a Sulyok Tamás sorsáról döntő rendkívüli parlamenti ülésen!

2024.05.30.

Demokratikus Koalíció: Ne legyen gyáva a Fidesz, és vegyen részt a Sulyok Tamás sorsáról döntő rendkívüli parlamenti ülésen!



Kövér László cinikus döntése miatt péntek este dönt az Országgyűlés rendkívüli ülése arról, hogy az ellenzéki pártok kezdeményezésére elindul-e Sulyok Tamás megfosztási eljárása, mert a köztörvényes bűncselekményeket elkövető köztársasági elnök méltatlanná vált a tisztségére. Emellett az orosz kibertámadások elítéléséről szóló határozati javaslatot is tárgyal a parlament. A Fidesz azonban már előre közölte, hogy nem hajlandó részt venni a pénteki ülésen.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Fidesz képviselőit, hogy ne legyenek gyávák, és valljanak színt a parlament előtt: támogatják-e, hogy egy köztörvényes bűnöző legyen Magyarország köztársasági elnöke vagy hajlandóak Sulyok Tamást megfosztani a tisztségétől. Ha a Fidesz távolmarad az üléstől, akkor beismeri: Sulyok éppen azért alkalmas Orbán államfőjének, mert vélhetően bűncselekmények sorozatát követte el, és vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldiek kezébe. Ezért minél hamarabb kormányváltásra van szükség! Mi vagyunk az ellenzék, és az a dolgunk, hogy Dobrev Klára vezetésével legyőzzük a Fideszt, és egy európai Magyarországot teremtsünk. Ezért kérünk minden változást akaró embert, hogy június 9-én szavazzon a legnagyobb ellenzéki erőre, a Dobrev Klára vezette DK-MSZP-Párbeszéd listára!

Arató Gergely
a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese