Barkóczi Balázs: Magánnyomozók is segítenek a Fidesznek az ellenzék megfigyelésében?

2021.12.01.

Barkóczi Balázs: Magánnyomozók is segítenek a Fidesznek az ellenzék megfigyelésében?

 

 

Egy, a HVG.hu-n megjelent cikkben magánnyomozók beszélnek arról, hogy a Fidesznek valójában nincs akkora szüksége a titkosszolgálatokra az ellenzék megfigyeléséhez, ugyanis sok ellenzéki politikust magánnyomozókkal figyeltetnek meg. A cikkben megszólalók szerint általános gyakorlat, hogy a Fidesznél volt titkosszolgákból álló magánvállalkozásokat bíznak meg azzal, hogy megfigyeljék a politikai ellenfeleiket.

 

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt és a Fideszt, hogy adjanak tájékoztatást, hány ellenzéki politikust figyeltetnek meg a titkosszolgálatokkal, és hány ellenzéki politikust figyeltetnek meg magánnyomozó cégekkel? Mely ellenzéki politikusok ellen zajlik jelenleg is titkosszolgálati típusú adatgyűjtés és megfigyelés, akár az államon belül, akár magánúton? Jelenleg mennyi pénzt költ arra a Fidesz az állami támogatásából, hogy megfigyeltesse a politikai ellenfeleit? A DK szóvivője szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy milyen megfigyelések zajlanak a demokratikus úton mandátumhoz jutott ellenzéki politikusok és pártok ellen!

 

Barkóczi Balázs úgy látja, a helyzet világos, a Fidesz akár a titkosszolgálatokat kéri erre állampártként, akár magánnyomozókat bérel fel az ellenzék megfigyelésére, mindkét esetben közpénzt használ fel arra, hogy megfigyeltesse a politikai ellenfeleit. A DK szóvivője szerint felháborító, hogy azért fizetjük az adókat, azért vonják el a fizetésünk harmadát különböző adók és járulékok formájában, hogy a pénzünkből titkosszolgálati típusú megfigyelést folytassanak az ellenzék ellen.