Megállapodást kötött a DK és a Liberálisok – Közös célunk Orbánék kormányának leváltása

2021.05.22.

Megállapodást kötött a DK és a Liberálisok – Közös célunk Orbánék kormányának leváltása

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson, és Bősz Anett, a Liberálisok elnöke közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek Orbán rendszerének leváltásához. 

„Örömmel jelenthetem be, hogy a Demokratikus Koalíció és a Liberális párt megkötötte választási megállapodását. Ennek értelmében a 2021. évi országos ellenzéki előválasztáson több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az előválasztási kampányban. Számomra megtiszteltetés az a bizalom, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki az előválasztási kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet az előválasztáson szintén megtisztelnek bizalmukkal és támogatásukkal.” – ismertette Dobrev Klára. Hozzátette: természetesem ez a bizalom és támogatás kölcsönös, így a Demokratikus Koalíció két választókerületben pártlogót biztosít a Liberálisok jelöltjeinek az előválasztásra. Így támogatjuk Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anett és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében Sermer Ádám jelöltségét az előválasztáson. 

„A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként az ellenzéki előválasztáson őszinte szívvel üdvözlöm a DK szövetségeseként a Liberális pártot. Hiszek benne, hogy közös célokért, közösen kell dolgoznunk, hiszen egyikünk sem akar mást, mint Orbánék zsarnoki kormányát leváltani. Ehhez az első lépés az idei, őszi előválasztás.” – hangsúlyozta Dobrev. Úgy fogalmazott, az emberek jelöltjeként őszintén gondolja, hogy képesek lesznek a legjobb tudásuk és akaratuk szerint együttműködni, és visszaadni a hitet az embereknek, hogy ezt a kormányt igenis le lehet váltani. 

„És le is kell, mert nekünk kell a 2022-es választás után megépíteni a kevesek Magyarországa helyett a sokak Magyarországát. Most pedig átadom a szót Bősz Anettnek, a Liberális párt elnökének.” – zárta beszédét a DK miniszterelnök-jelöltje. 

Bősz Anett elmondta, ő maga is mérföldkőnek tekinti azt, hogy ez a megállapodás közöttünk létrejött. 

„Természetesen azt már régóta tudjuk, hogy a pártom és a Demokratikus Koalíció azonos értékekben hisz, és ezeket képviseli, hiszen DK-s kollégáim engem is befogadtak a párt parlamenti frakciójába. Mégis úgy gondolom, hogy időről időre szükséges megerősíteni és kinyilvánítani közös akaratunkat, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet az előválasztás fontosságára és jelentőségére. Nekünk nagy küldetésünk van: a legjobbakkal nekiindulni a 2022-es választásnak, mert le kell váltanunk a Fidesz-kormányt.” – magyarázta a politikus. Kiemelte, ez mindannyiuk célja, ezért adják meg a támogatást kölcsönösen egymásnak, hogy valóban a legalkalmasabbak szállhassanak ringbe ’22-ben. Külön megköszönte a bizalmat, hogy őt és Sermer Ádámot a DK támogatásáról biztosította, így ők is jelöltekként indulhatnak az őszi ellenzéki előválasztáson. 

„A Liberálisok nevében elmondhatom, mi, a DK-val együttműködve mindent meg fogunk tenni az Orbán-rendszer leváltásáért. Nem tűrhetjük tovább, hogy a kormány továbbra is büntetlenül uralkodjon a szabadságunkon, tönkretegye a gazdaságunkat és szétlopja, szétosztogassa az országot a haverok között. Ennek a kormánynak a 2022-es választáson mennie kell, nekünk pedig közösen, együttműködve, józanul kell újraindítani az életet, felmérni a károkat és felelősségre vonni a bűnösöket.” – fogalmazott a Liberálisok elnöke. Elmondta, ehhez olyan miniszterelnökre és olyan, az embereket képviselő, emberekért dolgozó politikusokra van szükség, akik valóban mindent megtesznek majd az ország boldogulásáért. 

„Én pedig úgy gondolom, hogy ez a miniszterelnök Dobrev Klára, akinek minden támogatást megadunk!” – mondta zárásként Bősz Anett.