Tegnap nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt!

2020.02.17.

Tegnap nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt!

 

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese tartott hétfőn sajtótájékoztatót a Parlamentben az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján. A politikus utalva a vasárnapi Orbán-évértékelőre és a dunaújvárosi időközi választás ellenzéki sikerére azt mondta: nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt, az ellenzék közös jelöltje pedig gyakorlatilag lemosta a pályáról a Fidesz jelöltjét. 

 

“Ez volt az első alkalom, hogy egy országgyűlési mandátumért egy összellenzéki jelölt indult el a Fidesszel szemben. A tegnapi közös ellenzéki győzelem azonban nem csak azt jelenti, hogy megszületett a Fidesz első veresége 2020-ban is, ennél jóval többről van szó.” - jelentette ki a képviselő, egyúttal levonva a vasárnap este tanulságait a parlamentre vonatkozóan is.

 

Vadai Ágnes közölte, a Demokratikus Koalíció szerint Dunaújváros után új időszámítás következik a magyar parlamentben. “Az Orbán-rendszer nincs felkészülve arra, ami most következik, mert meg fogjuk mutatni, hogy nem csak közös jelöltet tudunk állítani, nem csak közös kampányt tudunk csinálni, hanem közösen képviselni tudjuk a magyar többséget is itt, az országgyűlésben.” - fogalmazott. 

 

A frakcióvezető-helyettes hozzáfűzte, vége van annak, hogy szép csendben a szőnyeg alá lehet söpörni az orvosok, ápolók, tanárok, diákok, dolgozók, nyugdíjasok, vagy a nők ügyét. A magyar ellenzék ugyanis tegnap még erősebb egységbe kovácsolódott, és még egységesebben fog fellépni a parlamentben.

 

“Hadd mondjak egy konkrét példát. Holnap az Igazságügyi Bizottság fogja tárgyalni az Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Nincs olyan parlamenti ellenzéki párt, amely holnap ne szavazná meg, hogy megvédjük a nőket a családon belüli erőszaktól.” - mondta Vadai, hozzátéve, hogy a Fidesz minden vállalhatatlan gazemberségével egyedül fog maradni, míg a magyarokat, az ország többségét egy egységes ellenzék fogja képviselni a parlamentben.

 

A politikus hangsúlyozta, a Fidesz folyamatos ellenállással fog találkozni mostantól június elejéig, ameddig a parlamenti ülésszak tart.