Barion Pixel
Trócsányi minden uniós biztosi pozícióra alkalmatlan

Trócsányi minden uniós biztosi pozícióra alkalmatlan

2019.09.10.
Trócsányi minden uniós biztosi pozícióra alkalmatlan
 
 
Az Európai Bizottság megválasztott elnöke bejelentette, hogy az Únió bővítéséért és szomszédságpolitikájáért felelős biztosi posztot szánja a magyar kormány jelöltjének. A DK álláspontja szerint Trócsányi László, Orbán minden demokrácia- és jogállamellenes törekvését kiszolgáló igazságügyminisztereként alkalmatlan arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen. Mivel a Bizottság elnökének nincs lehetősége megválogatni az uniós biztosokat - hiszen a tagállamok jelölik őket - ezért Ursula von der Leyennek nem volt más választása, mint hogy a  leggyengébb biztosi posztok egyikét adja Orbán emberének. Uniós bővítés nincs napirenden, ezért a bővítési biztosi poszt befolyása rendkívül csekély.
 
Míg a cseh, a szlovák és a horvát kormány jelöltje európai bizottsági alelnöki posztot kap, a lengyel jelölt pedig az egyik legfontosabb területet fogja irányítani, addig Orbán jelöltjének csak ez jutott - mindez jól mutatja Orbán EU- belüli “befolyását”.
A DK EP-képviselői mindent megtesznek azért, hogy Trócsányi László ne lehessen az Európai Bizottság tagja. Mert az egész Európa, benne Magyarország szégyene lenne.
 
 
 
Molnár Csaba
EP-képvselő, delegációvezető
DK

 

RSS