A DK által támogatott Németh Angéla XV. kerületi polgármesternél kezdte kerületjárását Karácsony Gergely

2019.07.15.

A DK által támogatott Németh Angéla XV. kerületi polgármesternél kezdte kerületjárását Karácsony Gergely

 

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje ajánlotta a sajtó figyelmébe a XV. kerület újrainduló polgármesterét, a DK által támogatott Németh Angélát, aki a tavalyi időközi választáson győzte le a fideszes ellenfelét. Az eseményen jelen volt Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, polgármesterjelöltje is.

 

­– Jó híreket jöttünk mondani: amit a sikeres előválasztás után vállaltunk, azt teljesítettük, hiszen az összes érdemi ellenzéki párt arra szövetkezik, hogy október után megváltoztassuk Budapestet. Ennek érdekében számos tárgyaláson vagyunk túl, hogy az ellenzéki pártok beváltsák azt a választói akaratot, amely a tavalyi országgyűlési választáson, de különösen a májusi európai választáson megnyilvánult: miszerint a budapestiek többsége nem kér a Fideszből.

 

A XV. kerületi polgároknak nyomós okuk van rá, hogy egyértelmű többséghez juttassák az ellenzéket, hogy azok aztán más módon vezessék a kerületet. Hiszen egy olyan kerületben állunk, ahol, bár lenne rá forrás, mégsem kapják meg a béremelést a dolgozók, fejlődhetne a kerület is, de a Fidesz mindent megtett, hogy ezt a fejlődést megakadályozza.

 

Sok okuk van tehát a XV. kerületi polgároknak arra, hogy végre baloldali többséghez juttassák a közgyűlést, s ezek közül csak az egyik ok, hogy a Fidesz helyi polgármester-jelöltje becsületsértési pert veszített el, mivel minősíthetetlen módon beszélt egy honfitársunkról. Ezer okuk van tehát a XV. kerületieknek, hogy Németh Angélát és csapatát támogassák a választáson, mint ahogy a budapestieknek is ezer okuk van rá, hogy támogassák az ellenzéki polgármesterjelölteket, képviselőjelölteket, és az én főpolgármester-jelöltségemet is – mondta Karácsony Gergely.

Mi arra szövetkezünk, hogy
megváltoztatjuk Budapestet
,

 

s a Fidesz már tart attól, hogy fúj a változás szele, trükköznek és küldik ki sajtótájékoztatóimra a teljes lakájmédiát, amely mindenről kérdez, csak az aktuális témáról nem, de a változást akkor sem tudják megakadályozni.

 

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő 12 milliárd forintért akar kiárusítani fővárosi ingatlanokat, rózsadombi villákat, Andrássy úti palotákat, elindult a padláskisöprés.

 

– Tarlós István mindig elmondja, hogy ő nem egyenlő a Fidesszel, ő önálló politikával rendelkezik. Akkor felszólítom Tarlós Istvánt, bizonyítson ebből valamit, és akadályozza meg ezt a vagyonkisöprést. Bizonyítsa, hogy Budapest érdekeiért szembe tud szállni a Fidesszel.

 

Pontosan tudjuk, kik a potenciális vevők, akik a fővárosi vezetőváltás előtt még rá akarják tenni a kezüket az értékes vagyontárgyakra, amelyeket a főváros is tudna használni. Készülnek a bukásra, ahogy 2002-ben is tették – jelentette ki Karácsony Gergely. Ez volt egyébként az ellenzéki főpolgármester-jelölt kerületjárásnak első állomása.

A DK által támogatott Németh Angéla arról beszélt, hogy soha még nem indult a XV. kerületben ilyen erős ellenzéki szövetség, és bízik benne, hogy ez győzelemhez fog vezetni. – Biztos többséggel mögöttünk meg tudjuk nyerni az őszi választást, még akkor is, ha

 

a jelenlegi és volt fideszesek egyfajta bosszúkoalícióban akadályozták meg a költségvetés elfogadását, így nem tudunk béremelést fizetni, ami óriás veszteség, és sok dolgozót el is vesztett a kerület.

 

Ez a bosszúkoalíció mindent megtett, hogy ne tudjuk támogatni kerületi kulturális, egyházi és sportszervezeteinket, sőt ne tudjuk megtartani gyermektáborainkat sem. Szerencsére ezeket a táborokat mégis meg tudtuk szervezni. A becsületsértések miatt jogerősen elítéltek útja nem járható, a bosszúkoalíció kudarcot szenvedett.

Német Angéla szerint elindíthatják az északi gyűjtőcsatorna megépítését, amely dinamikus fejlődést hozhat a kerület északi részén. – Megvan a 14 egyéni választókörzetben az a 14 jelölt, akikre bizton számítunk, és kérjük a választók támogatását. Határozottan megígérhetjük, hogy felszámoljuk
a Fidesz örökségét,
befejezzük a még félig sem elkészült Deák utcai rendelőt, ahol a közbeszerzések körül voltak gondok, és ha meglesz a többségünk, beszerezzük a CT-készüléket is az egészségügyi intézménybe.

 

Ha nyerünk, két héten belül beterjesztem a költségvetést, és mindenki visszamenőleg megkapja azt a béremelést, amely már most megilletné.

Németh Angéla arról is beszélt, hogy ipari parkokat létesítenének az M3-as bevezető szakasza mellé, és a kerület bérlakásépítési programot is indít. A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzattal pedig fejleszteni szeretnék a kötöttpályás közlekedést, és a 69-es vonalán kicserélnék a magas lépcsőjű villamosokat. A fővárosi kezelésű utak felújítására is nagy szükség van, mert idén erre a fővárosi közgyűlés egyetlen forintot sem adott, míg volt olyan kerület, amely erre a célra több mint 2 milliárdot kapott.