Varga Zoltán meghívta Pintér Sándort a Népjóléti Bizottság keddi ülésére, hogy számoljon be a kórházak állapotáról

2024.04.12.

Elfogadhatatlan állapotok uralkodnak a magyar kórházakban, amely már a betegellátást veszélyezteti. Ezért összehívtam keddre a Népjóléti Bizottságot, amelyre Pintér Sándort is meghívtam, hogy számoljon be a felelősségéről.

A Demokratikus Koalíció szerint szociáldemokrata fordulat nélkül a kórházak gyors leépülése csak folytatódni fog, és Orbán Viktor lelkén fog száradni, ha nem tudják megfelelően ellátni a betegeket. Az Orbán-kormány még az alapvető tisztasági intézkedésekre sem ad elég pénzt az állami kórházaknak, így a súlyos kormányzati megszorítások miatt sok helyen már nincs pénz WC-papírra, tisztítószerekre, szakszerű takarításra és rendszeres rovar- és patkányirtásra sem – nem csoda, hogy egyre többen halnak meg kórházi fertőzésekben. Mi, DK-sok, azt akarjuk, hogy ne csak az juthasson európai szintű ellátáshoz, aki milliókat fizet érte, hanem az állami kórházakban is mindenki megfelelő körülmények között gyógyulhasson. Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke